Over ons

Wij zijn Ramona & Jeroen, trotse mama en papa van drie schatjes. Al snel na de geboorte van de oudste is Ramona hem gaan dragen, eerst in een rekbare doek en een paar weken later in een geweven doek. We genoten er beiden van en omdat Jeroen hem ook wilde dragen, kwamen er niet alleen nieuwe doeken in huis, maar ook een paar ergonomische dragers en sindsdien werd hij dus ook door papa gedragen. Ons tweede zoontje zijn we nog sneller na de geboorte gaan dragen, hij vond het ook heel fijn. Op het moment dragen we onze jongste telg (van 2019) nog bijna dagelijks en dat is nog steeds genieten!

Regelmatig krijgen we van vrienden, familie, kennissen en onbekenden vragen over het dragen. Mensen zijn er vaak niet bekend mee en denken bijvoorbeeld dat je alleen heel kleine kindjes kunt dragen. Niets is minder waar, je kunt je kindje in principe blijven dragen zolang jullie dat allebei prettig vinden. Het is daarbij wel belangrijk dat het dragen comfortabel is, zowel voor het kindje als voor degene die draagt.

Omdat het dragen zoveel voordelen biedt, willen wij (aanstaande) mama’s, papa’s en andere geïnteresseerden graag leren dragen met een doek of drager.
Ramona is draagconsulente sinds 2012 en sinds 2015 geeft zij ook trainingen aan (aanstaande) consulenten bij het Instituut voor Hechting. Jeroen is de afgelopen jaren actief geweest als consulent en met onze webshop BabyWearingDaddy.