Over ons

Wij zijn Ramona & Jeroen, trotse mama en papa van twee jongens (2011 en 2015). Al snel na de geboorte van de oudste is Ramona hem gaan dragen, eerst in een rekbare doek en een paar weken later in een geweven doek. We genoten er beiden van en omdat Jeroen hem ook wilde dragen, kwamen er niet alleen nieuwe doeken in huis, maar ook een paar ergonomische dragers en sindsdien werd hij dus ook door papa gedragen. Onze jongste zoon zijn we nog sneller na zijn geboorte gaan dragen en hij vindt het nog steeds heerlijk om gedragen te worden.

Regelmatig krijgen we van vrienden, familie, kennissen en onbekenden vragen over het dragen. Mensen zijn er vaak niet bekend mee en denken bijvoorbeeld dat je alleen heel kleine kindjes kunt dragen. Niets is minder waar, je kunt je kindje in principe blijven dragen zolang jullie dat allebei prettig vinden. Het is daarbij wel belangrijk dat het dragen comfortabel is, zowel voor het kindje als voor degene die draagt.

Omdat het dragen zoveel voordelen biedt, willen wij (aanstaande) mama’s, papa’s en andere geïnteresseerden graag leren dragen met een doek of drager.
In oktober 2012 heeft Ramona de cursus Draagconsulente I bij het Instituut voor Hechting van Kirsten Minnen gedaan en inmiddels heeft zij ook het certificaat Draagconsulente II van datzelfde instituut behaald. Het Instituut voor Hechting is erkend door de Vereniging van Draagdoekconsulenten en wij zijn inmiddels allebei aangesloten bij deze vereniging. Sinds 2015 geeft Ramona ook consulten knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB en daarnaast verzorgt zij trainingen voor consulenten bij het Instituut voor Hechting.
Jeroen is sinds juli 2013 draagconsulent en hij richt zich vooral op de ergonomische dragers. Inmiddels zijn we distributeur en verkoper van Emeibaby en we blijven het assortiment van onze webshop BabyWearingDaddy uitbreiden. We verkopen de baby- en peuterdragers van Emeibaby, de Bondolino en doeken van Hoppediz en Storchenwiege en de mooie dragers van Isara.