Consulten & Workshops

Nieuw! – Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB ©

Vanaf mei 2015 bied ik ook consulten voor zwangeren aan – volgens FTZB © van Sonja Wermbter. Tijdens het consult gaan we aan de slag met verschillende knoopwijzen waarmee je buik, rug en bekken worden ondersteund en ontlast tijdens de zwangerschap. Dit consult is aan te raden vanaf de dertigste week van je zwangerschap of eerder wanneer je bijvoorbeeld een meerling verwacht.
Een individueel consult knoopwijzen voor zwangeren duurt ongeveer 1,5 uur en kost €60. Een workshop knoopwijzen voor zwangeren is mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Individueel consult kindje op de buik dragen
In een consult van ongeveer anderhalf uur leer je één draagtechniek om je kindje op je buik te dragen. Tijdens het consult oefenen we de knoop eerst stap voor stap een aantal keer met een speciale draagpop. Als je de techniek onder de knie hebt, ga je je eigen kindje in de doek knopen.
Een individueel draagconsult duurt ongeveer 1,5 uur en kost €60.
Het is mogelijk om dit consult als workshop te boeken, informeer naar de mogelijkheden.

Individueel consult kindje op de rug dragen
Tijdens een rugdraagconsult leer je hoe je je kindje op een veilige manier op je rug kunt dragen. Net als bij een buikdraagconsult gaan we eerst oefenen met een speciale draagpop. Je leert hoe je je kindje op een veilige manier op je rug kunt brengen en daarna nemen we stap voor stap de knooptechniek door. We oefenen een paar keer met de draagpop, totdat je de techniek onder de knie hebt en er zeker van bent dat je het met je eigen kindje kunt.
Een rugdraagconsult duurt ongeveer 1,5 uur en kost €60.
Het is mogelijk om dit consult als workshop te boeken, informeer naar de mogelijkheden.

Duoconsulten knoopwijzen voor zwangeren, kindje op de buik dragen en kindje op de rug dragen kosten €50 per uur. Een duoconsult duurt meestal 2 – 2,5 uur.

Informatieconsult/ Pasconsult/ Consult op maat
Ben je zwanger en wil je meer weten over dragen? Of twijfel je over de aanschaf van een drager en wil je graag eerst een opaar dragers uitproberen? Ook dat is mogelijk! Tijdens een informatieconsult krijg je antwoord op je vragen en vertellen we je alles over de verschillende dragers en doeken. Je kunt onze dragers proberen en we zullen ook een paar knooptechnieken met de draagdoek demonstreren.
Let op: een informatieconsult van een uur is niet bedoeld voor het aanleren van een knoop met een draagdoek, daar is meer tijd voor nodig. Het is wel mogelijk om er een consult op maat van te maken: eerst een informatieconsult en als je op basis daarvan besluit te willen leren knopen met een geweven of rekbare doek, dan kunnen we daar meteen mee aan de slag. De kosten voor deze consulten zijn €50 per uur.


– De consulten kunnen bij ons in Capelle aan den IJssel plaatsvinden. Bij jou thuis in Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Rotterdam of omgeving is uiteraard ook mogelijk, er komen dan reiskosten bij.

– Om je goed te kunnen concentreren op het knopen, is het prettig als er iemand anders (zoals je partner, vriend(in) of oppas) aanwezig is om op je kindje te letten.

– Na afloop van een knoopconsult krijg je een uitgebreid stappenplan van de behandelde knoop, aangepast aan je kindje en jou en met wat tips en tricks.